Pjesme i albumi koji su obilježili hrvatski rock&off 2019.

Oko dvije kategorije nadolazeće dodjele Rock&Off nagrada, one za pjesmu i album godine, najviše rastu zazubice, kako nominiranima, tako i publici koja s nestrpljenjem iščekuje je li upravo njihov favorit vlasnik/ca najboljih ostvarenja domaćeg rock i offa u 2019.

U kategoriji pjesme godine lani su slavili riječki Jonathan čija se pjesma „I never meant to be there“ najviše svidjela glazbenim novinarima. Novinari su, pak, ove godine nominirali povratničku rasturačinu „Words“ koprivničkog Overflowa, synth-punk suradnju Porto Morta i Darka RundekaHodaj“, zatim „Mene nikad nisi volila“ koja je najavila hvaljeni samostalni Sacherov album, dirljivu „IskruUrbana&4 koja je na YouTubeu već premašila pola milijuna pogleda te, konačno, svemirsku posvetu rokeru-astrofizičaru „Brianu Mayu“ bračkog dvojca Valentino Bošković.

Za nasljednika „Puta u plusEde Maajke koji je lani slavio u kategoriji albuma godine, ove godine nije ništa slabija konkurencija: Chuijev space rock navigacijski priručnik „Iz kapetanovog dnevnika“, monumentalni debi album JR AugustaDangerous waters“, „PortofonPorto Morta koji se opire žanrovima, ali ne opire ušima, zatim album koji se gleda i sluša, „DiscoverSun U te prvijenac The SiidsaBrutalist“ koji se nameće kao prirodni soundtrack riječkog kulturnog predsjedanja Europom.

Od svemirskog rocka preko odjeka gospela, bluesa i soula, pa do sintetičkih spojeva punka, trip hopa i popa, izbor kategorija ovogodišnjeg Rock&Offa zapravo je poruka domaćoj javnosti: evo kvalitetne domaće glazbe na koju vrijedi izdvojiti vrijeme! Naime, naša misija nije samo nagrađivanje glazbenika, već i odgoj mlađe publike, kao i skretanje pažnje starijoj publici na novu, uzbudljivu i umjetnički vrijednu rock i off glazbu koja se stvara u Hrvatskoj“, poručuju iz direkcije nagrade.

Za Iskonovu Nagradu publike može se glasati još 3 dana, do 29. siječnja na ovom linku i osvojiti brojne nagrade.

Podsjetimo, druga po redu dodjela nezavisne novinarske Rock&Off nagrade održat će se u četvrtak, 30. siječnja 2020. u zagrebačkoj Tvornici kulture, uz nastupe nominiranih izvođača koji su po novinarskom izboru obilježili 2019. glazbenu godinu; Chui, J. R. August, Porto Morto, Sun U, The Siids, Aklea Neon, Overflow i Pocket Palma, dok je za after zadužen DJ Dabi. Osim spomenutih izvođača organizatori su pripremili i goste iznenađenja.

Na nagradu se može ući uz pozivnicu koja se može osvojiti putem društvenih mreža Rock&OffUnison Poprock.hr ili kupovinom karte na prodajnim mjestima Entrio po cijeni od 40 kuna.

logo