Rap&Off: oni su nam sve objasnili!

Tko će u svoju sobu, studio i garažu donijeti statuu u rap&off kategoriji glazbene nagrade Rock&Off saznajemo u zagrebačkoj Tvornici, 3. veljače. Među nominiranima su Edo Maajka, ST!LLNESS, Bore Balboa, Hiljson Mandela i HramEdo Maajka je sada već među senatorima kategorije, ali da se lampica za rezervu još nije upalila pokazao je svojim novim albumom “Moćno” iz travnja 2022. Vrativši se sampleovima i beatovima, Edo je na novom albumu precizno dijagnosticirao društvo, ali ponudio nam uvid i u vlastiti “put i Sunce”. Edo, moćno! Povratak ST!LLNESSA nije promaknuo glazbenoj kritici koja nije propustila njihovu povratničku “okruglu kocku” uvrstiti na liste najboljih albuma godine. Frontman i autor Ivan Jurić i dalje ima nesređene račune s nepravdom i nemirima, a deset godina od prošlog albuma nije naudilo njihovom oštrom i žestokom zvuku. Dapače! “Hip hop gospodin” Bore Balboa na Rock&Offu će održati generalnu probu za svoj veliki samostalni koncert u Tvornici. Vole ga širom regije, ljube ga organizatori festivala, a zahvaljujući njegovim tvrdim versovima, šibenska Brodarica upisala se na hip-hop kartu Hrvatske. Jedno od glazbenih imena godine, i to ne samo unutar žanra, je ono Hiljsona Mandele. Sa zagrebačke Trešnjevke krenuo je u osvajanje susjednih kvartova rasprodavši Tvornicu kulture. Slijedile su nacionalne top liste slušanosti i famozni Billboard, a na trendingu YouTubea Hilje je već k’o doma. Kako čujemo, nastavlja jako i u 2023. Na samim počecima Rock&Offa, kolike su bile šanse da će Šibenik i Šibenčani imati ne jednu, već dvije nominacije, i to u rap&off kategoriji?! Uz Boru Balbou, representin’ Šibenik je i ekipa iz benda Hram. Da s njima nema šale pokazali su albumom “Bijes” na kojem su bijesno&glasno dali do znanja što misle o svima i svemu.

Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama. Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:
Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.
Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.

Glasuj ovdje: https://www.iskon.hr/Rock-Off 

"Najbolji tulum u gradu" odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

logo