Rock i off živi vječno: Bare & Majke, Jonathan i The Strange

Goran Bare & Majke, Jonathan i The Strange u konkurenciji su za Rock&Off izvođača godine istoimene nezavisne glazbene nagrade čija će se završna dodjela održati u zagrebačkoj Tvornici kulture, 31. siječnja.

Okupiti punokrvnu glazbeničku ekipu, snimiti album uživo u studiju, nazvati ga „Nuspojave“ i hrabro ga otvoriti s gotovo devetominutnom psihodeličnom mantrom „Ljubav krvari“, potez je rezerviran samo za one koji glazbi, kao i životu, pristupaju iskreno, bez kompromisa i kalkulacija. A ako postoji maneken tog pristupa, onda je to definitivno Goran Bare! Nagrađivani i priznati glazbenici okupljeni u aktualnoj postavi Majki artikulirali su Baretove ideje o ljubavi, životu i društvu i upakirali ih u mračan blues album s primjesama prihodeličnog i kraut rocka. A iza svega opet črvsto stoje Baretova autentičnost i istina, rijetke nuspojave današnjeg rocka.

U trenucima dok ovo pišemo, riječki Jonathan nalazi se u redu pred šalterom američke Ambasade iščekujući vizu pred skori odlazak preko Atlantika. Uz najveći broj nominacija ovogodišnjeg Rock&Offa, u njihovoj prtljagi naći će se mjesta i za posljednji album „To hold“ kojeg će koncertno predstaviti u New Yorku, Memphisu, Atlanti i Chicagu. Njihova američka avantura kulminirat će na prestižnom festivalu SXSW gdje će Jonathan odmjeriti snage s velikim svjetskim imenima s kojima ih domaća kritika s pravom uspoređuje. Ljubimci kritike, ali i domaće klupske publike, Jonathan su, prije svega, petorica talentiranih glazbenika u neprestanoj kreativnoj groznici koja će u ožujku zaluditi i Amerikance.

Koliko je domaći rock u 2018. postao internacionalan, svjedoči priča grupe The Strange. Pobjednici HDS-ovog natječaja International, snimili su album s međunarodno priznatom ekipom u nizu europskih studija koristeći, između ostalog, i usluge članova Praške filharmonije. Rezultat je album „Echo chamber“ i zavodljiva kombinacija vokala Chrisa Eckmana, surf ostavštine Bambi Molestersa i prašnjave americane My Buddy Moosea čiji članovi čine okosnicu The Strangea u 2019. Zajednički nazivnik, kao i kod prethodna dva nominirana benda ove kategorije, jesu, opet i iznova, beskompromisna predanost i nagon za oživljavanjem.

Za desetu kategoriju, Nagradu publike, svi zainteresirani mogu glasati do 30. siječnja za jednog od kandidata na platformi https://www.iskon.hr/Rock-Off i osvojiti odličnu glazbenu nagradu MARSHALL zvučnik ili slušalice.

Prijenos dodjele nagrade moći će se pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima (Rock&Off HD kanal 521 / Rock&Off SD kanal 511), koji će s emitiranjem početi nekoliko dana ususret samoj dodjeli.

Pozivnice za dodjelu nagrada "Rock&Off“ za zainteresiranu širu javnost mogu se, dok ih još ima, preuzeti na tri lokacije:

Tvornica kulture, Lj. Posavskog 1, radno vrijeme (Mali pogon): Pon – pet: 07 – 23h

Rockmark, Berislavićeva 13, radno vrijeme: Pon – pet: 09 – 20h, subotom: 10 – 14h

Unison, Brozova 8a, radno vrijeme: Pon – pet: 09-16h

Iskonov štand u Areni Centar Zagreb, Ul. Vice Vukova 6, radno vrijeme: Pon – pet: 10 – 21, vikendom 09 – 21h

 

logo