Započela mala škola Rock&Off novinarstva

Održana prva predavanja male škole Rock&Off novinarstva!

U utorak, 10.2., u prostorijama Unisona, održan je uvodni sat i prvo predavanje za 12 polaznika male škole Rock&Off novinarstva!

Novi projekt edukacijskog tipa provodit će se u ciklusima od prosinca 2019 do veljače 2020. godine. Prvo predavanje održao je Krešimir Blažević, direktor Rock&Off nagrade, koji je polaznicima približio rad glazbenih portala te pisanje glazbenih vijesti i objava. Drugo predavanje na temu funkcioniranja glazbe na društvenim mrežama održao je gost predavač Luka Kerečin, inače predavač u Marketing & Management školi u Zagrebu.


Dvanaest polaznika aktivno je pratilo predavanja i postavljalo brojna zanimljiva pitanja predavačima, što je rezultiralo produljenjem prvog dana škole za više od sat vremena.

Podsjetimo, koncept nastave se bazira na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja tijekom i prije održavanja manifestacije Rock&Off te predavanja gostiju. Ideja projekta je ponuditi mladim novinarima i onima koji bi se htjeli baviti novinarstvom mogućnost suradnje s najkvalitetnijim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru.

Foto: Filip Kovačević / Unison

Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve polaznike, a sam edukacijski program provodi Unison - Hrvatski glazbeni savez u partnerstvu s HDS-om, Tvornicom kulture, FPZG-om i Iskonom.

www.rockoff.hr

Rock&Off Facebook

 

logo