Objavljene nominacije za treću nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&Off i datum dodjela!

 

Proglašenje nominacija za treće izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off ove je godine zbog pandemije koronavirusa proteklo u nešto drugačijem tonu te se umjesto u Tvornici kulture, kako je to bilo dosad, održalo u studiju Unisona. Urednica Nina Trumbić s Radija 101, direktor nezavisne glazbene novinarske nagrade Krešimir Blažević te umjetnički direktor Hrvoje Horvat, koproducent nagrade Dražen Goreta iz Tvornice kulture te Krešimir Madunović, predsjednik uprave Iskona, sponzora nagrade pročitali su nominirane u svih 10 kategorija. Proglašenje nominacija je koordinirala  voditeljica Martina Validžić, koja će treću godinu biti i voditeljica manifestacije.

Upravo pandemija svjetsku je glazbenu industriju doslovno paralizirala, no srećom po sve zaljubljenike u glazbu, glazbenici se nisu odmarali. Upravo suprotno, neobična godina iza nas inspirirala ih je u stvaranju nove glazbe, a neki od njih posebno su se iskazali te su zaradili nominaciju za Rock&Off.

Žiri sastavljen od 83 novinara/glasača iz najrelevantnijih domaćih medija u prvom je krugu predložio svoje favorite i to čak 380 jedinstvenih glazbenih imena u svim kategorijama. Prijavljeno je bilo više od 90 albuma i 200 pjesama, a ove godine su za Koncertnog izvođača godine mogli konkurirati i oni koji su koncerte održavali online. U drugom krugu novinari su odabrali i one koje prolaze u nominacije. Pobjednike ćemo saznati 4. veljače na trećoj, drugačijoj dodjeli Rock&Off  nagrada.

Željka Veverec, koju znamo kao pjevačicu sastava Mangroove, sa svojim projektom Je Veux ima najviše nominacija, njih čak pet, a slijede ju ABOP, Alejuandro Buendija, Boris Štok, J.R. August, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković s tri nominacije.

Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu „Iskonovu nagradu publike“ koja će se odabrati na njihovim web stranicama u terminu od 15. do 31. siječnja 2021. godine.

Alejuandro Buendija, Je Veux, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković odmjerit će snage u kategoriji Album godine, dok se za pobjedu u kategoriji Pjesma godine "bore" Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković. BluVinil, Je Veux ili Nika Turković osvojit će Rock&Off nagradu za Veliki prasak godineRock&Off snage odmjerit će J.R. August, Mark Mrakovčić i One Possible Option, u Pop&Off kategoriji nominirani su Boris Štok, Irena Žilić i Je Veux, a za Rap&Off naslov godine natječu se Alejuandro Buendija, Elemental i Kandžija. "Gusto" je u kategoriji Jaz&Off, gdje su nominirani Chui i Doringo, dok Tamara Obrovac, Transhistria Ensemble i Jazz orkestar HRT-a, Trokut i Zvjezdan Ružić zbog istog broja glasova dijele jedno mjesto. Za Electro&Off izvođača godine konkuriraju ABOP, pocket palma i The Siids.

Za nagrade u kategorijama nominirani su:

Album godine:

Alejuandro Buendija - Škrinja

Je Veux - I Glow

Mark Mrakovčić - Breeding Black Sheep

Rundek & Ekipa - Brisani prostor

Valentino Bošković - Velika praska

Pjesma godine:

Boris Štok - Uvijek dio mene

Goran Bare & Majke - Rođen za suze

Je Veux - Lovable

Rundek & Ekipa - Mila

Valentino Bošković - Blojska Rapsodija

 

Koncertni izvođač godine:

ABOP

Damir Urban

Jonathan

J.R. August

Porto Morto

Veliki prasak godine:

BluVinil

Je Veux

Nika Turković

Rock&Off:

J.R. August

Mark Mrakovčić

One Possible Option

Pop&Off:

Boris Štok

Irena Žilić

Je Veux

Rap&Off:

Alejuandro Buendija

Elemental

Kandžija

Jazz&Off:

Chui

Doringo

Tamara Obrovac, Transhistria Ensemble i Jazz orkestar HRT-a

Trokut

Zvjezdan Ružić

*3. mjesto dijele tri izvođača koja imaju jednak broj bodova

Electro&Off:

ABOP

pocket palma

The Siids

Iskonova nagrada publike:

Alejuandro Buendija

ABOP

BluVinil

Boris Štok

Damir Urban

Goran Bare & Majke

J.R. August

Je Veux

Jonathan

Mark Mrakovčić

Nika Turković

Porto Morto

Rundek & Ekipa

Valentino Bošković

Osim navedenih izvođača, organizatori Rock&Off-a čestitaju i svim predloženim bendovima od strane novinara, a popis možete pogledati ovdje: http://rockoff.hr/rezultati/2020/special-mention

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Pogledajte nominacije za Rock&Off OVDJE.

logo